Η Ανδρος είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα, εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς, της κουλτούρας και της κοντινής απόστασής της από την Αθήνα. Το νησί διαθέτει πανέμορφες παραλίες, σπουδαία αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, κατάφυτες κοιλάδες, απέραντες εκτάσεις με ελιές, φαράγγια και κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά. Στη σελίδα αυτή σας παρουσιάζουμε χάρτη της Άνδρου, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για το Μπατσί, τις παραλίες και τ’ αξιοθέατα της Άνδρου.

Το Μπατσί βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Ανδρου και είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του νησιού. Ο οικισμός βρίσκεται πάνω σε δύο λόφους που περιβάλλουν τον ομώνυμο κόλπο. Στο Μπατσί θα γοητευθείτε από τα γραφικά ασπροβαμμένα σπιτάκια, το μικρό λιμανάκι και την υπέροχη παραλία του οικισμού, η οποία θεωρείται μια απ' τις καλύτερες της Ανδρου.

Αξιοθέατα της Ανδρου

Σε ολόκληρη την Ανδρο βρίσκονται πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα, αφού υπήρξε από την αρχαιότητα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο Μπατσί, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Υψηλής.

Στη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, μπορείτε να επισκεφθείτε:

Σε άλλες περιοχές της Ανδρου υπάρχουν αξιοθέατα που αξίζουν να τα επισκεφθείτε, όπως:

line

Η Άνδρος απέχει 36 μίλια από το λιμάνι της Ραφήνας, τ’ οποίο βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Αττικής. Απ’ το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρούν τακτικά πλοία για την Άνδρο. Το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες με πλοίο.

Υπάρχουν πολλά δρομολόγια καθημερινά απ’ το λιμάνι της Ραφήνας με προορισμό την Άνδρο, ανάλογα με την εποχή. Μπορείτε να φτάσετε στη Ραφήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από το Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα ή με ιδιωτικό αυτοκίνητο μέσω της Αττικής Οδού με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο, ακολουθώντας την έξοδο που αναγράφει προς Ραφήνα. Στη συνέχεια, οδηγείτε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος έως ότου δείτε την πινακίδα προς Ραφήνα.

Εάν βρίσκεσται στο Αεροδρόμιο Αθηνών και επιθυμείτε να επισκεφθείτε την Άνδρο, μπορείτε να επιβιβαστείτε σ’ ένα από τα ειδικά λεωφορεία του αεροδρόμιου ή να πάρετε ταξί με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας. Το λεωφορείο κοστίζει € 3, ενώ το ταξί κόστίζει περίπου € 25 - € 30.

Στην περίπτωση που έρχεστε από την υπόλοιπη Ελλάδα, πρέπει να πάρετε την Εθνική Οδό μέχρι να βρείτε την πρώτη είσοδο για να μπείτε στην Αττική Οδό με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο. Προχωράτε μέχρι να δείτε την πινακίδα που αναγράφει “Ραφήνα” και συνεχίζετε ευθεία μέχρι να βρεθείτε στην Ραφήνα.

Μπορείτε να φτάσετε στην Άνδρο με πλοίο από κάποια άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο, τη Σύρο και την Τήνο. Εάν θέλετε να μάθετε για τα δρομολόγια που συνδέουν την Άνδρο μ’ αυτά τα νησιά, επικοινωνήστε με το λιμάνι της Άνδρου.